Saturday, June 26, 2010

hari terbuka sekolah

ini sekolah aku!

cakap pasal hari terbuka.. hahaha :)
aku plg takot a .. ye a..
sprti yg kite sume tau,, hari terbuka nie kan parents dtg sekolah.
jumpe cikgu, amek report card.
aku plg takot kalau papa yg dtg amek, kalu mama tu kire bley a lg...
so?? mesti korg pelikkan..
kenape tajuk nie plak jd blog entry aku tok kali nie..
act,, tadi mama g amek adik aku nye report card.
kat STPM tuh. ex-sekola kesayangan ak!
cikgu kelas adik aku nie CIKGU AZAM, bekas ketua warden asrama..
teringat aku zaman dok hostel dlu!
cikgu azam nie best! even kteorg wat DAJAL cmne skalipun, die tetap backup kami!
nak2 ble pengetua menghentam die sebab dapat report pasal kedegilan kami.
mama kate.. "mama dtg sekolah nk tnye pasl miera, cikgu ko asek cte sal BEEYA je."
hahahahahaha :) BEEYA itu adelah aku!(nama panggilan kat sekolah dlu)
mama ckp,, cikgu azam rindu kat batch aku!
cikgu kate lg.. kiteorg BEST even degil!
noe what? kiteorg ade gelaran 3P oleh cikgu azam..

3P tuh adalah....
  1. pemalas
  2. pengotor
  3. pembazir

hehehehe :) walaupun ade gelaran nie, kami tetap terhebat!

uke2 back to da tajuk entry!

aku cite sal pengalaman hari terbuka time aku sekolah dulu:

  1. form 1, papa yg dtg amek report card. abes aku kene hentam depan cikgu. x sala aku tyme tuh guru kelas aku ustazah mazida. ape lg, ustazah back up papa la. mne x nye result mid year aku cam hampeh! meleleh2 air mate aku. mak ayah kwn2 kels aku pndg je. malu! da la tyme tuh hari terbuka wat kat dalam dewan.
  2. form 2, mama plak yg dtg. kene bebel gak. tapi bukan depan cikgu la. guru kelas aku mase tuh, cikgu ain kot! lupe lak. mama ceramah kan aku dalam kete. hehe :) result aku seprti biase cam hampas! ish3. kalu x, xkn puan norrita membebel kan?
  3. form 3 lak, mama gak yg dtg. sebab aku kol mama ckp.. jgn ajk papa. hahaha :) mase nie aku jadi monitor class, so? cikgu byk puji aku depan mama. haha ;D ily cikgu ain! yg plg aku ingt... cikgu kate,"nabila nie rajin, ape yg sy suruh sume die buat, rajin bertanye." kah3. auta semate2. xde la baek sgt smpy cmtu...
  4. form 4, pergh! tyme nie aku takot gle bapak! tp yg pntg, mama gak yg dtg amek result aku. da a result mid year mang drop gle babas cam kari ayam alagapas. sebab mase form 4. aku jarang ade kat sekolah. g camping bombe la negeri n kebangsaan sume aku sapu, g joint krs jadi wartawan mude, jadi supporter bj,bt, ngan bb, joint pertandingan amek gambar sg.melaka, n mcm2 gak a. smpy cikgu nazari a.k.a guru kelas aku tyme nie WARNING aku kaw2. n mama smpy jmpe cikgu azam, pesan jgn bg aku klua lg. even outing! kejam bukan? tape2, aku klua gak! hehe ;D
  5. form 5, nak SPM nye pasal. aku jadi baek sket. keje sekolah pon siap on tyme. hehe :) poyo je kan! mase hari terbuke form 5 nie, aku x takot pon sebab result aku meningkat! mama pon x byk bebel sgt. cikgu ayu pon sporting! seb baek die x btau mama yg aku selalu tdo lam kelas! hahaha ;D tpkan. ade 1 bende yg aku wat yg parents aku x taw untill now kot! aku g camping seminggu tanpe pengetahuan mama n papa. almaklum la dok hostel, so? pandai2 a nk idop kan?
hehe :) itu sje utk kali nie.
till finger meet keyboard again!
tadaa..






No comments:

Post a Comment