Tuesday, November 30, 2010

nk share a few gambau..

hello :)
sorie kualiti gambau kurang akak mls nak edit. ho3.




ini semasa sambutan hari jadi yang ke 19 bersama papa. kek yang aku potong tuh merupakan dari uda tersayang dan kek yg papa potong lak dari emi.. thnx ye semua :)





nie pulak mase raye haji arie tuh.mase tggu orang laki2 balik dari masjid kami pon snap2 la kn ape lg.







bersame mereka di gerai tepi pantai puteri. mkn mee rojak favourite si kimie. sedap woo! rase nak tambah lagi tapi gua cover cun sket. da a demok, malu je kn.kn.kn...





tahniah skuad sepak takraw malaysia diatas pingat perak yang diperolehi.. hehe





nak kawad balik.. rindu.. cube teke yg mane aku, sape betol dapat hadiah. cepat2 teke...



ok la..
kate pun 'a few' je kn..
bubye..

Saturday, November 27, 2010

bile cik nab cakap pasal sukan

hye folks!
assalamualaikum.. dah lame ok aku x online. around 2 weeks kot.. biase la. busy, ceh! busy ke?? yela sejak2 coti nie, busyy le. jadi maid kepade mama, mengemas, mengemop, menyapu, membasuh, menyidai, melipat dan sooooo onnnn..... hehe. sampai kasau tangan aku. keh3, baru buat kje sket dah mcm2 kan? tuh la anak dare zaman sekrg haram x bole harap! keje sket tp merungut mcm la berat sgt kje tuh kn?? well, itu senario zaman sekrg. nk buat mcm mne kn.... :) bukn aku sorg je yg berFE'EL mcm tuh.. kau pun same kn???

coti2 nie pulak si ASTRO nie ceritenye asyik nau berulang2, sampai naik juling biji mate haku nie! sampai dah boleh hafal dialog2 yang pelakon2 cakap! boring. boring! aku bayau dah le mahal,<-- mak ai! ayat mcm le aku yg bayau kn.. ngehehe. ok2. back to the story pasal si astro nie,, jelak dah aku nie melayan cite yg same tau! astro.astro. nak aku potong kang, tanpe astro xde makne tv kat umah nie.. hurm..

melayan rase bosan cuti2 nie, seb baik la ade sukan asia.. so aku pon melayan kan le tgk sukan kat channel astro arena 801.. aku dok usha2 la sukan yang syok nk tgk... last2 asyik aku melaynkn sepak takraw ngan hoki... x miss tgk tau walaupun x menang emas, aku tgk gak! nk2 hoki masuk final lg aku suke! tapi kalah lak ngan pakistan.. ish! time tuh aku rase cm nk je masuk lam tv tlg s.kumar jge gol.. kah3.. yg sepak takraw lak, menyirap aku tgk time dorg lawn ngan THAILAND! sampau tol! nak je aku nie masuk lam tv pastu kn... jadi halimunan then sepak si anuwai killer thailand tuh! goram bona raso ea! alamak! emosi disitu ye..

paling aku fevret nak tgk hoki ngan sepak takraw sebab kn......

hahaha.. cube teka... cube la teka...

muahahahahaha.. sebabbbbb knnnnn..

cuci mate la.

ofkos ade yg berkenan dek mate nie..

kalau kat sepak takraw,
aku suke tgk..





spe tau name die... angkat kaki... cepat2.. hehe. eley mesti a korg dah tau kan sebab gambau lg 1 tuh ade name die.. ok2. name die mohd futra abd ghani. ceh! tp x tau le die nie laki org ke x... hohoho.. ade lagi sorg yang aku suke tgk die maen, hehehe.. jap ea. search gambau die kat google nak kasi korg tgk.. jap tau...

tadaaaaaa...







hehe.. yang ini azlan misron. die maen hoki! yg atas sekali pic taun 2006 kot.. yg tgh tuh terbaru sket die jadi cover XY kat surat khabar berite harian. yang bawah sekali tuh, tyme die atas padang! yg penting jersi num 14 tau.. hehe :) I like <3

best jugak tgk sukan nie tau.. boleh cuci mate knnnn.. cari jodoh.. hak3.

hurm... ok la. got to go!
till fingers meet keyboard again!
tadaaa :)

Sunday, November 14, 2010

hapie sweet 9teen.



wohoo.. selamat hari lahir yg ke 19 tahun untuk aku. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. juga berjaya didunia mahupun di akhirat. paling penting..... jeng.jeng.jeng. korang rase apekah? mesti la cepat2 jumpe dengan MR.RIGHT kn???? ngehehe :)

first of all, wah! speaking ye.. haha :D bersamalah kita mengucap syukur kehadrat ilahi kerana limpah dan kurnianya dapat lah kite bersama2.....(jap2 ayat nie mcm doa aku kat sekolah tiap kali perhimpunan hari senin) ok2 serius! terima kasih ya ALLAH kerana memberi aku hidup di dunia mu ini selama 19 tahun lamanya. kau berikan aku keselesaan hidup, keluarga yang bahagia dan masih sempurna bilangannya(maksud aku, ade mama,papa,milie,dikya ngan adik),punya kawan2 yang menerima aku seadanya walaupun sebenarnye dorang pun tahan x tahan je dengan aku yang mulut cam longkang nie (bukan bermaksud aku x gosok gigi ye, tapi mulut aku nie boleh tahan lasernye), bertuah juga kerana lahir di malaysia tanah air tercinta. thnx GOD!

then, terime kasih yang tidak terhingga kepada PN.MAMA dan EN.PAPA kerana telah berjaya membawa aku untuk melihat dunia. tidak termampu untuk aku membalas jasa kalian yang telah membesarkan, mendidik, dan menghabiskan duit kalian untuk anakmu ini. haha :)

tidak lupa juga kepada kawan2 yang dok wish aku kat fon atau kat fb tuh terime kasih lah diatas ucapan yang telah korang berikan. walaupun sebenarnye ramai yang x tahuu tarikh lahir aku nie.. tapi yg dok wish ramai. yela kalau kat fb ade yg tukang ingat kan.. ngehehe~~ xpe2, sebab aku pun cmtu gak kadang2.

utk diri sendiri, berusahalah untuk menjadi anak yang soleh, anak yang taat pada perintah agama (bukan bermakna aku nie teruk sangat tau), anak yang lebih menyenangkan hati ibu bapa, berusaha untuk menjadi insan yang lebih berguna, belajar dengan lebih tekun, kuatkan hati (sebab akunye hati cam tisu), dan berubah segala-galanye kepada yang lebih baik,,.. hehe :)

P/S: bile aku nak ade pakwe nie?? hish!

got to go.
till fingers meet keyboard again.
tadaa~

Friday, November 12, 2010

berbicara tentang 'SEDAP'

hye ;)
salam 1 malaysia.

nabilaliyana sekarang berada di rumah selepas 'berhempas pulas' menghadap final exam yg maha dahsyat fenomenanye. ceh! ayat nk cmtu kn....
padahal kau study pun ye x ye je....
hehehe ;) biaselah kn.....
org x sedar diri cmtu la, bile dah dapat result baru le nak nyesal!
tiade gune sesalan bile semuenye dah terlambat!
kate kau!
memang trend suke study last minutekn...
sampai benak kepale hotak nk ingat definasi semua bab.
blom cmpur lagi bab bahase yg di rojak-rojak kn..
jawab exam ayat terabur habis!
kah,kah,kah ;D
gelak besar disitu, sebab kadang2 bile sendiri bace pun dah pening.

ok2 back to title enntry,
kenape title tu yg dipilih oleh aku?
sebab nye....
malam td mase aku nk tido ade membe kol,
borak punye borak, terborak la pasal cerita magika...
terborak ok. bukan terberak! hahaha.
camnie la serbe sedikit contoh perbualan antare aku dan mmbe tuh.

membe: kau dah tengok magika kn? sedap x?

aku: sedap? ape penggunaan bahase lah kau nie.

membe: betul lah! ape salah ke ayat aku?

aku: memang salah, sedap tu untk makanan la ngong!

membe: yela2, kau menang...


hehehe ;) lain kali cube le kau tanye camnie.
"jalan cerite magika tu best x?"
kalau x gne best gne la seronok ke.
nie sedap.. ape le... cikgu BM kau mase sekolah dulu same je ngan cikgu aku kn?

pastu aku pun terfikir, kenape la mesti nak gne ayat SEDAP tu ek?
kan sedap tu lg sesuai digunakan utk makanan..

kadang2 aku pun TERgunepakai gak ayat sedap tu,
hehe ;) biaselh kn...
contoh ayat yg selalu aku gunekn dan yg selalu aku dengar,

'sedap la suare faizal tahir tu'
ceh! mcm mne boleh rase suare ek?

'cite drama tu sedap la, sedih.'
lah? kau rase cite tu ke? bukn tgk?

'sedap la kau urut'
urut pun sedap?



semuenye nak sedap kn,
boleh kn aje leeee...

dah name pun bahase melayu.
same je maksud sebenarnye,
cume kesesuaian penggunaan bahase utk sesuatu ayat je x sesuai.

ok, bukan nk dijadikan isu.
sekadar untuk renungan bersame.

P/S:
ejaan ayat2 aku nie kalau buat utk SPM kofem FAILED bahase melayu kn..

hoho.
got to go,
till fingers meet keyboard again!
tadaaaa <3





Monday, November 8, 2010

hapie born day papa ;D

assalamualaikum w.b.t
hari ini (08 november 2010) bersamaan dengan 1 zulhijjah 1431,
merupakan hari lahir ayahanda tercinta.
selamat hari lahir papa,
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.

bye ;D

memotivasikan diri....

hye folks! keh3.. skrg nie sbnrnyr tgh berperang di medan final exam! ade 2 paper lg utk berakhir. penat tol la. lmbat betul mase berlalu... byk betul dugaan lately nie kn.. as a hamba-NYA x boleh la nk banyak mengeluhkn? dah nama pun dugaan, so aku hanya mampu berdoa agar dipermudahkan segala urusan. baik didunia mahupun di akhirat. ceh! hehe ;D kalau di fikirkan balik apa la sgt dugaan yg dia bagi kat aku sekarang nie, kalau nk dibandingkn ujian yg DIA bagi kat org2 kat luar sne yg lebih maha dahsyatnya. rasenya kalau aku ditempat mereka yg diluar sane belum tentu aku mampu untuk mengharunginya.. dan bersyukur ke hadrat ilahi diperoleh keselesaan hidup menjadi sebahagian rakyat malaysia yg telah berjaya mempertahankn kemerdekaan selama 53 tahun! alhamdulillah!

besok (09 november 2010) aku ade paper customer service! ooooohoooiiiiii..... study pun ye x ye je nih! ape le nk jwb sok kn..... xpe2 mlm t strugle! kalau lah ye kn...

lihat meja study sy!
mcm2 ade kat ats tuh!
tp yg penting BN tau! hehe ;D
alamak termasuk bab politik lak!
sorieeee.


this, lirik lagu nye board kat dalm bilik aku!
hehe ;D
fokus ayat yg bertulis warna merah ye!
khas buat mereka yg dah habis sekolah!

k le, got to go!
till fingers meet keyboard again!
tadaaaa.