Saturday, December 11, 2010

bff ever :)

assalamualaikum ..
hai sedare sedari, entry ini aku nak cerite pasal berjalan-jalan bersama mereka yang aku panggil sahabat...

uke, pagi lg aku dah bangun sebab nanti aku takut lambat pulak aku bersiap.
haha :) biase la katepun gegirl kan..

lepas siap berpakaian ape lagi, pecut aku berlari ke paya rumput..
amek najwa, lepas tu pulak berlari aku ke alor gajah amek kimie..
budak sorang nie dah la dok ujung dunie...
jenuh aku berlari sambil mengendong najwa..
kah3, auta lebih kan...
kalu berlari, memang putus nafas aku..
mesti la naik kereta kan..

sampai mp (mahkota parade) around pukol 12:45.
tunggu pulak john,
nie lagi sorang, dah tau nak kelua boleh pulak die bangun lambat.
hailaaaa! menunggu la kami...
sambil-sambil dok tunggu john,
kiteorang pegi la makan dulu, sebab kimie dah dok merengek-rengek umpame bayi yang lapar.
kiteorang pegi le layan kan die nie,
padahal mase nie mang aku pun tengah dok kebulur..
kimie ajak pegi makan kat mapley belakang dp (dataran pahlawan),
ape lagi, aku ngan wa pun on je la...

gambar dibawah menunjukkan kami di mapley..


dalam 15 minit menunggu,
john pun sampai...
after makan pegi solat zohor,
lepas tu kami pun memulakan operasi!

1st sekali sebenarnye plan nak tengok movie,
tapi wa siap pesan camnie,
"aku nak tengok cite hantu je, cite lain xnak"
uke, baiklah titah permaisuri kami turutkan,
tapi malangnye,
xde cite best la pulak...

so kami tukar plan 1st menjadi 2nd..
agagaga :D

tau kiteorang g mane???
nak tau x??
haha :)
pegi membaling bola bowling la...
aku malas nak cite banyak bab nie,
sebab aku kalah teruk kot!
ngehehehe :D
lupe lak nak snap gambar score board,,
xpe2, score board x comel sebab aku kalah.
so, wat pe nak amek kn??? heeee :D



then, sile la lihat gambar dibawah,,
ade aksi mereka semase membaling bola bowling.



aku? xde,,
sebab saje aku xnak masuk kan...
nah! ade lagi nie...




after bowling pegi la pulak memanah,
nie semua wa punye idea. nak sgt die try bende alah nie..
kiteorang pon on je laaa kn..
so far,, best owh!
pegi la korang try..
aku jamin korang puas hati..
tapi.. tangan memang lenguh punye a..

lihat! kami dah ikut sunah nabi belajar memanah walaupun aku nie banyak nau tersasar targetnye!
keh3, well biase la kn.. kate pun 1st tyme kot..



dan ini hasilnye,,
korang rase tangan sape yang x bedung??
uh?uh?uh?


lepas dah penat memanah,
tengok jam kat tangan baru pukul 5,
dalam hati dok kate,
'awal lagi nak balik nie pun'
maka, terkeluar la idea nak pegi dok melepak kat dataran 1 malaysia..
sambil tengok-tengok laut..
sempat la snap beberape keping gambar..

heheheeee :)











hari ni best gile kot keluar dengan mereka..
lepas nie, x tau la bile nak jumpe..
masing-masing dah dok bz ngan study lak..
abg misi (kimie) sorang tuh sebok ngan posting.
john pulak praktikal..
wa, balik pilah..
aku? melake saje..
nak jumpe aku, weekend dtg je umah.
konpem ade.

sob3, gonna misz u guyz!

uke la, itu saje untuk kali nie.

till fingers meet keyboard again..
tadaaaa :))

No comments:

Post a Comment