Saturday, December 25, 2010

cerita hujung minggu.

assalamualaikum... hai kawan-kawan.. teeheee~~

nabilaliyana yang comel kini berada di rumah untuk menghabiskan cuti hujung minggu.

ok, byk cite 2,3 hari aku menghabiskan cuti kat rumah... nak tau?

jom mulakan pengembaraan kita! yeeha!

mulakan dengan hari khamis (23 dec 2010),
aku dari kolej terus p sekolah milie. al-maklum le kan result PMR hari tuh..
well,, aku cam sedey je nk p amek result die tuh...
sebagai kakak yg mithali (ececeh) aku cam cuak gak kan.
takot la kot2 x capai ape yang die nak... t adik aku kesedihan lak.
tapi... alhamdulillah nampak cam die puas hati..
mama++papa pun x kecewa la ngan result die...
cume, adik aku xde la sepandai kau kan. nak staright A's je kn.
pada family aku kira dah ok la tuh. tu je yg dia mampu nak buat camne kan.
nah, sila la lihat keputusannya......




nie la die ASHRAF AMILIE tuan punye result.

kepade milie demok, tahniah!
harap SPM nanti lagi better!
pape pun, aku still bangga ngan kau.



ok, lepas tu 24 dec lak.
kiteorang pegi celebrate milie kat kedai ikan bakar alai.. papa belanje makan kat sane..
ramai kot ade. sume adik beradik papa ade.
yg penting wan ngan atok pon ade. sepupu aku pun sume ade. teehee~~
dah lame x pegi makan ramai2 camnie..
merindui saat2 dulu! wuwuwuwuwu :'(


nie la satu pic yang ado!
yang lain NON-ADO.

act, time nie aku yeye la charge bateri camera ptg tu tapi lupe nak buka suis.
lahai... aku bawak camera tapi hampeh bateri kong wo!
so, xde gambar la yang dipetik oleh aku.
nie pun ihsan dari cacik. hehe~

lepas makan2 around kol 9 kiteorang pon gerak la nak pegi men bowling kat MIBC (melaka international bowling centre).
tapi hampa. sebab mang ramai gile doe!
last2 pegi jalan2 kat bandar hilir. pegi pahlawan walk, naik menara taming sari.
cuci-cuci mata n etc......
kiteorang umpame orang luar ye malam tuh.
bak kate paklang, "kalau orang tanye kite dari mane, cakap kite orang SINGAPORE"
tgk, x agak2 tol. x sedar masing2 da rupe VIETNAM je.
uda yang cakap laaaa.. hehe~~
balik rumah malm tu dah kol 1 lebey.
yang pasti mang OWESOME malam tuh ye!
seronok tawuuuuuu.



then hari ni pulak, 25 dec.
kol 11 pg papa kejut bangon. heheeee~
jangan terkejut ye aku bangun lambat. alaa.. name pun malam tadi g jalan2kn.
penat tau...
ceh! ayat nak cover line, padahal mang selalu bangun time2 tu.
muahahahaha :D
ok, back to the story..
papa kejut ajak pegi umah orang kawin tapi seperti biase aku mane la nak ikut kan.
malas owh!
tiba-tiba kol 12 lebey baby a.k.a syamine msg ajak pegi DP.
aku mane ade kete time tu, kalau ade pun kete mama ngan papa.
x berani nak bawak.. lalu aku pun cam pasrah je dok reply le camnie,
"xpela, kakak xde kereta. korang g jela. have fun"
sedey x? sedey x? nyiahahaha!
tp mereka masih memujuk sampai paklang dok usha nak bagi aku sony expiria.
hahaha~~ aku still teguhkan pendirian untuk xnak pegi.
padahal sebenarnye,,, 'mahu peeeeeegggi owh!'
aduhai! al-kisah rupenye sume dok hado kat sane.
tinggal la aku ngan milie. mule2 nyesal gak x ikot.
so, pengajarannye... lain kali jgn la jual mahal sgt kan...

um, bile dah petang lak. mak emi kol aku soh dtg umah amek donut yg die buat.



ini lah donutnye.. jgn pandai rendah ye..
walaupun nampak cam biase2 je.
sedap tau, lembut die kalah lembut buih sabun weyh..
haha~~ ok tipu!
tapi betul weyh, lembut gileeeeee.
kalah dunkin donuts ngan big apple.
nak rase? boleh2 msg aku t aku soh makcik buat tok kau.
trimas makcik!

ok. itu saje nak share.
the end
till fingers meet keyboard again yaw!
tadaaaa~

No comments:

Post a Comment