Sunday, December 26, 2010

hostel sekolah.

assalamualaikum yaw!

tiba2kan pepagi bute nie aku feeling2 hostel sekolah la.
rase macam nak balik hostel owh!
boleh x? tapi aku xnak pegi sekolah just nak dok hostel je! please!
nyiahahaha :D

aku pelik owh kenape kan ade 'a few orang' boleh kan? hee~ hentam je.
ok, a few orang takut nak dok hostel. kenape weyh? xyah le nak takot2.
bukan kau tinggal ngan 'ehem2' semua kat dalam tu pun orang gak.
selalu sgt aku dengar budak2 takut nak masuk hostel sebab takut ade 'ehem2',
itu normal la. name pun hostel yg penting pandai la jage 'BARANG' masing2 kan.
cuci bersih2 bukan sepah rate2. insyaallah xde la die kacau kau.

lg 1 dorang paling takot fenomena kene buli ngan senior.
hailaaa. kau ingat nie zaman dulu2 ke main buli2?
senior sekarang la paling best tau!
nak2 kalau kau masuk hostel sekolah aku! paling best ever after nyah!
tapi x ever after lagi dah. sejak2 sekolah tu da makin 'CEMERLANG' rules makin cam *****.
x mampu nak taip, t aku kene hempuk lak!
suke kau la kan nak letak perkataan ape disebalik bintang2 itu. heee~

aku masuk hostel since form1 lagi. mula2 mang cuak owh!
x dapat dinafikan ye..
tapi nasib baik satu dorm ngan ramai budak kelas aku.
seronok la gak. senior lak time tu ade 2 orang je selebihnye form 1 yg conquer.

well, mase aku form 1 aku sangat nakal weyh.
bape kali kene tegur ngan senior. tapi aku xde la sampai tahap kurang ajar tau.
cume biase la, ade mase kite pun nak gak berlagak macm senior.
last2 budak dorm aku la plg rapat ngan senior.
bile ingat2 balik sumpah kelakar woi!

disebabkan aku nie tersangatlah 'BAIK', name aku kat buku budak2 yg langgar peraturan hostel sangatlah 'sikit' quantitinya. ok sila tukar ayat yang didalam pembuka dan penutup kata dengan ayat yang lawan dengannya. harap maklong, ups! maklum.

perangai semakin worse bile umur semakin banyak. haha. kebiasaan.

ponteng study petang selalu sgt, sebab balik sekolah terus membongkang x hingat.
walaupun mase tu aku nie exco disiplin asrama, aku pun join budak2 dok langgar peraturan sekali. teehee~~
kalau x ponteng study ptg, aku turun study hall tapi aku tido la kat meja. heee~
bak kate cikgu sekolah aku,
"malam2 rancak awak jadi burung hantu, siang hari bukan main jadi burung beletuk"
hehehe~

aku paling suke bile part nak kenekan orang time birthday.
macam2 yang akan dilakukan, seperti membancuh air sabun, air nila, menyelongkar isi locker si birthday girl, membuat macam2 onar lah senang cakap.
sampai kene marah dengan ketua warden a.k.a cikgu azam sebab memekak tengah2 malam. teehee~~
tapi, kalau nasib kau x baik, yelah kot2 ade yang jadi spy pengetua, besok pagi kau dengan mulianya dipanggil menghadap kebilik beliau dan dikehendaki membuat surat aku janji atau mengisi borang salah laku.
itu juga sudah menjadi kebiasaan bagi aku.
ala, setakat amik2 nama isi dalam buku disiplin aku x 'goyang' la.
ceh! masih nak berlagak, padahal kalau kau nak tau dalam hati nie dok cakap...
"jangan la die telefon papa ke, mama ke" takot woi! hahaha~


gambar diatas diambil ketika mereka semua mengenakan aku sempena hari lahir yang ke 6belas tahun yaw! posing dah la cam orang berdoa,
pastu ala2 pasrah je la ape nak jadi.
so, best x?best x?
kau cakap best la, tapi aku yang kene nie... masyaallah!

nie part tudung sekolah lak, kalau orang letak nametag kat atas lencana tapi aku, letak nametag kat bawah lencana.
nie kes ikut senior la... hahaha ~ tapi memag aku prefer letak nametag bawah lencane.
more hensem ape.. mungkin pade kau same jeeee.
tapi, ade aku kesah keeee?



kat ats nie la tudung sekolah aku, hee~
pernah je kene tegur dgn cikgu, die suruh aku tukar letak nametag kat atas lencana.
tapi aku buat bOO layan je. x rajin ye!

oww yeee, ade lagi 1 benda yang paling aku obses nak buat.
vandelisme, ok! aku tau jahat bunyiknye.
yela, merosakan harta kerajaankan. dah la dapat dosa percume++. ok, aku redha!
tapi yg pasti xde la buat sampy bende tu x bole pakai lagi.
ala setakat main conteng2 name, kebiasaan lah kan.
jangan kau cakap yang kau x pernah buat lak.
aku just tinggalkan jejak je. supaye ade junior tau yang ade kakak senior diorang name nabilaliyana. hahaha :D market kene jage.


ok, ini salah satu daripada tinggalan sejarah dari aku.
ini tulisan aku mase form 5, ok tau buruk!
tapi, kau ade?? non adoo kan. wuek :p

macam2 yang buat mase dok hostel dulu, kalau ak cite jenuh pulak kau nak bace.
tapi hostel sekolah memang seronok!
xyah takut2 kalau mak kau soh masuk hostel. on je lee!
tapi mungkin suasana kau dengan aku berbeza. harap maklong lagi! *maklum.

ok laaaaaa. mate dah dok juling je nie. menaip banyak sangat.

the end!
till fingers meet keyboard again.
tadaaaa~

No comments:

Post a Comment