Monday, December 26, 2011

tsskkkk :'(

assalamualaikum yaw.

yeah! hati aku tengah kembang kempis macam hidung anjing mase kesan bau!

pehal tah boleh TER-stalk FB ex-boiprengggggg!

BAB 1 betul lah!

yea.yea. salah sendiri kan..

kesudahannya hati sendiri terluka.
I need someone yang boleh replace tempat die... SEKARANG!
kalau boleh beli boiprengg baru kat jusco, tesco, mydin kan bagus.

wuwuwuwuwuuuu :'(



sebenarnye aku dah boleh tak ingat kat die lagi.


TAPI...

tibe-tibe yang die add aku balik pehal?
"KAU NAK SHOW OFF GF BARU KE?"

memang lah sangat-sangat menyakitkan hati kalau itu niatnyee.


DAMN!


till fingers meet keyboard again yaw :'D tsskk.
tadaaaa


tahniah budak degil :)

assalamualaikum w.b.t!

hyeee semua. ada baik ka xda baik?
me? just fine. hewhewhew

actually entry nie dibuat khas buat adik aku yang tak berape nak sayang.
HAHAHAHAHAHaAAAAA. gurau jahhhh!
baiklah, dengan ini guwa sebagai kakak mithali ingin
MENGUCAPKAN sekalung ucapan
TAHNIAH
diatas kejayaan PMR anda ye wahai NAZIRA AMIRA!
guwa bangga jadi kakak looo.


jadi, dialah NAZIRA AMIRA tewww
yang dipegang tuh hadiah dari papa.
untunglah dah mampu jadi YUNAlis zarai kennnnn. puihhh!


nie buktinye ade dibawah!



tak menyempat nak jugak dapat camera hari tu jugekkkkk
makanya, lepas amek result die kami terus pergi KEY-ELL.

paklang and family pong adoo sekali..
nie gambar depan kedai camera kat PERTAMA COMPLEX.


after beli camera kami maken-maken diiiii.......

nampak tak? CHENG HO.
alaaa,, amy searh punye kedai tuuu.. hek3.

ok bai. tu je nak cite.

till finger meet keyboard again yaw!
tadaaaa.

Wednesday, December 21, 2011

Wednesday, December 7, 2011

S E K O L A H

assalamualaikum..

pehal tah tibe-tibe aku rindu gile mase zaman sekolah!



kadet bomba sentiasa dihati!


erk! gambar nie aku posing macam haremmmm HEHEHE


langkawi trip 2008!


bestfriend forever. SYAHIDA

nie gambar pagi before masuk dewan pekse SPM.
paper BM kot.


hari guru 2008 *.*

nie mase cikgu ape tah bersara mase aku form 4.


outing! kat tesco taman cempaka, melaka.
hitam gile aku kan... HAHA


MITC


geng DIKIR BARAT.
ce teka sape tukang karut??


mase KARNIVAL SUKAN ASRAMA.
rindu kak amoi!


SYAHIDA lagi...


rindu sangat zaman nakal-nakal dulu.
paling tak boleh blah, aku lom habes paper lagi tapi dah kene halau dari hostel.
kenape? nanti lain kali aku cite yeeee.. HEHE

ok bai.
till fingers meet keyboard again!

Tuesday, December 6, 2011

Monday, October 31, 2011

cerita mimpi aku.....

assalamualaikum..

hey,, HEHE

aku nie kan memang lah teramat suke tido time2 lepas asar..
kadang-kadang dah nak senja lah terlelap. HEE~

dekat rumah aku ade loteng. bilik aku.
tapi kiteorang x pernah guna since pindah rumah baru nie sebab kat loteng kiteorang letak kotak sampai penuh xde ruang nak menyelit pongggg. HAHAHA

pastu semalam (ahad, 30 okt 2011) papa ngan mama suruh kemas.
kami adik beradik pong angkat barang semua sumbat dalam stor dekat belakang.

sekarang loteng tuh dah lapang boleh tidur...

orang pertama yang merasmikan loteng tu aku lah.

dari semalam sampai lah petang tadi aku dok melepak kat atas.
even panas sebab xde kipas tapi syiok dok lepak kat atas tuh.
aku x tau kenape syiokkk tapi aku suka!

nak dijadikan cerita,
aku pergilah tidur kat loteng dalam pukul 5.30 ptg tadi.

pastu, dalam pukul 6.15 aku lari tidur kat bawah balik.
tengah-tengah tidur aku mimpi....

ade orang call aku. lelaki.

lelaki: jom jumpe kat atas.
aku: atas mane?
lelaki: atas lah.....

pastu aku terjage....
HAHAHA.

pade aku... gile seremmmmm.

ok bai. cerita mimpi hari ini.

till fingers meet keyboard again!
tadaaaa~

Tuesday, October 18, 2011

rojak

assalamualaikum yaw!

HAHAHA
macam dah lame je x update blog panjang-panjang kan...

yeah.yeah.yeah.
mase amat mencemburui aku lately nie..
*erk. yeke?

owh ya, aku dah habis praktikal pong!
perasaan? suka sebab boleh bangun lambat! HAHAha
tapi.. itu secara luaran. dalaman? I really DAMNLY rindu dekat ofisss!
*ade ke perkatan DAMNLY?
hewhewhew :)
suke aku lah!


dengan kakak kat atas nie, serius RINDUUUU gile!


dengan pakcik yang atas ni ponggg rindu juga!


kat Puan baju hijau tudung purple ponggg rinduuu sesangatttt!

adat pertemuan pasti ade perpisahan...
kann.. oke. xmo sedih-sedih..

nyiaw.nyiaw.nyiaw.

aku teringat dengan perbualan aku ngan papa ku...
nak tau? joms layannnnn...

papa:
yana, kau pegi le duduk kelantan sane.. terengganu kee.

aku:
(dengan muke yang diherot-herotkan)
xmau ahhh! x besttt.. dah la CINEMA pong xdewww. NO!

papa:
nanti dah abes diploma nak buat ape?

aku:
sambung blajar lah..

papa:
kat mane?

aku:
kalau ade rezeki UITM puncak alam lah..

papa:
eyh, kampus bandar melaka xde course tu ke? UITM lendu ke??

aku:
ceh! tadi halau orang duduk jauh-jauh.. apekah?

pfffftttthh.

******

MAMA.PAPA



till fingers meet keyboard again yaw!
tadddaaaa~

Sunday, October 16, 2011

I D K !

assalamualaikum



seriusly rase demmmm sgt sekarang nie!
why? IDK!

hati tak tenteram! jiwa kacau.


till fingers meet keyboard again!

Thursday, September 29, 2011

entry gedik dua

assalamualaikum yaw ((:

FYI,, dah ade yang berjaya menggugat tempat Fahrin Ahmad di hati aku..
HAHAHA



*memang entry gedikk.
so what? blog aku!

till fingers meet keyboard again yaw!
tadaaaa...

Saturday, September 17, 2011

for HIM,,

assalamualaikum ((:


dear awak,,


love,
nabila.liyana



till fingers meet keyboard again!
tadaaaa (:

Tuesday, September 6, 2011

dear becoming husband,,

assalamualaikum.

kepada bakal suami saya, ini pengetahuan untuk awak.
jangan pandai lafaz je, sila faham maksud disebaliknya (: ILY!



p/s: nie aku copy kat orang jee.

till fingers meet keyboard again!


SALAM LEBARAN !

Tuesday, August 23, 2011

seeehhhhhhhhhh bunyik nyee..

assalamualaikum yaw ((:

yea! akhirnye ade pun idea nak update blog.
hew hew hew

penat aku dok memikir dari lepas buke tadi tau..
gigih aku dok menekan punat-punat keyboard search ape-ape yang patut.
tapi...
tengah aku dok menekan punat-punat keyboard aku dengar satu suare garau dok panggil name aku. YANA....
sayang nya hanya sekali, lalu aku pun buat lah sebodoh yang mungkin.
tibe-tibe..
"KAKAK, PAPA SURUH BUAT LEMPENG"

aiseyhmennnnn!




dengan hati separa ikhlas aku pun pegi lah ke dapur.

amek bekas plastik biru
amek tepung gandum cap sauh
amek sedikit garam jename kaki bukit
amek kuali hitam + sudip
amek majerin jename planta

letak kuali atas dapur, hidupkan api lalu meletak sedikit majerin planta

sebelum tu kacau tepung bersama garam hingga sebati
letak air paip secukup rase

bile kuali dah panas, maka tuangkan adunan tadi ke kuali

seeehhhhhhhhhh bunyik nyee..

HAHA.
bongok! yang aku beria dok cite cam hampeh ape jadah nye!

SELAMAT MALAM | GOOD NIGHT
JANGAN LUPE BANGUN SAHUR

till fingers meet keyboard again yaw!
tadaa~

salam lebaran | maaf zahir batin

assalamualaikum.





tak cantik pun? tauu..
aku x kreatif macam korang.
setakat nie je yang aku termampu.
pape pun

SELAMAT HARI RAYA | MAAF ZAHIR BATIN

dari;

NABILA LIYANA & KELUARGA


till fingers meet keyboard again!
tadaa~

Thursday, August 18, 2011

sesi mengharukan diri.

assalamualaikum

terharuu maaa..

tengok nie.......




rupenye ade gak orang tunggu aku update blog yeee..
tq rahmah sayang!

maaf.maaf.maaf
sejak kesibukan melanda diri tak sempat nak update blog selalu.
ceh! macam lah hape kan.. praktikal je pun..

p/s: sorry entry pendek jee.

till fingers meet key board again ((:

Wednesday, August 10, 2011

tolong aku weyh...

assalamualaikum.

hey kawan-kawan blog..

lately nie baru aku perasan yang aku dah pandai text sumone then cakap camnie...

"awak, saya dah sampai rumah. tapi nak g bazar dulu"

"saya tengah drive balik nanti saya text awak balik"

"saya nak balik kampung, nanti dah sampai saya bagitau"

"selamat berbuka awak"

hellyaw!
apekah? aku x tau weyh..
kenape dan mengape aku perlu text orang tuh..

aku xdelah suke orang tuh.
biase jee pun, confused jap!




korang boleh jawabkan bagi pihak aku?

till fingers meet keyboard again yaw ((:
tadaaaa~

Thursday, August 4, 2011

hebat ke kau?

assalamualaikum ((:

saje nak update bende yang 1 malaysia dah tau..
HAHA.

lantak kau ah, blog aku kan??

gile damn, tercabar rasenye bile isteri pemain SINGAPORERINGGE nie menghina HERO kami SAFEE SALI ++ AMIRULHADI..


muke je cantik!
name je HIDAYAH tapi.............
nasib baik laki kau comel la gak!



kau mampu ke nak buat camnie?
agak a nak kutuk hero kami!

agak sket cakap bhai!
kami kalah bermaruah tau!
kami pakai 100% anak tempatan.
SINGAPORERINGGE tuh harap pemain yang kerakyatannya diberi jeee kan?
tiada originaliti langsung!

k bye.
till fingers meet keyboard again yaw!
taadaaa~

Tuesday, August 2, 2011

umpama mimpi di siang hari....

assalamualaikum ((:

dah kenape title entry cam hampeh? HAHA
nak tau bace lah...

weyh, fahrin RT aku bhai!





selame bertahun aku dok komen kat fanpage die,
selalu dok tweet die tapi nie 1st time die RT aku balik..

even hanya RT without one word pun aku dah TERHARU.
siap nak feeling-feeling sedih meleleh air hingus.
kah3. cam euww.euww je kan..

yang penting aku puas hati.

thnx fahrin! aishiteru more pluss pluss lah!

till fingers meet keyboard again yaw!
tadaa~

Wednesday, July 27, 2011

kesian kat mereka yang x dapat......

assalamualaikum yaw!

rehat hari ni, aku x keluar lunch,
sebab kemalasan melanda diri..
jalan-jalan kat wall bola sepak INFO DAN RANKING BOLA SEPAK MALAYSIA.

jom tengok gambar:




gile kentang kan.. tiket 80k terjual dalam mase beberape hari je...
memang hebat rakyat MALAYSIA nie..


tapi jangan risau,
sape yang x dapat tiket anda masih ade peluang yeee



tengok laki orang nie, bukan men dok menyilang panggung..
hope AIDIL dah sehat sepenuhnye dan dapat diturunkan khamis nie!


muke-muke pertahanan HARIMAU MALAYA!


kat bawah nie, gambar penyokong MALAYSIA yang beratur untuk beli tiket hari nie.




sanggup pulak nak beratur panjang-panjang camnie kan..
hebat tak hebat lah kan??
salute lah!


jom baca kenyataan SAFEE lepas lawan ngan SINGAPORERINGGE hari tuh..

semoge berjaye!

*hope keadaan macam nie akan terjadi lagi..

till fingers meet keyboard again yaw!
bubbye