Wednesday, January 19, 2011

senyum sambil nangis guling-guling.

assalamualikum!
heee~ kabare semua....
aku tengah dok online kat kolej nie.. gene wi-fi kat blok bestari..
gagah aku bangun pagi tau, semate-mate nak dok online kat sini..
yela, byk lagi mklumat yg aku perlu cri utk presentation next week.
well, seperti biase kalau x mase camnie tgh gigih lagi aku menidurkan diri diatas katil kalau xde kelas pagi.
this week byk kelas pagi aku yg sengaje dibatalkan oleh lecturer.
alhamdulillah! *sigh

mesti korang kate, ape kaitan title ngan entry yg dihupdate oleh aku nie kan..
hehehe~ sbnrnye aku pun x tau...
mungkin korang kene teruskan membace baru lah faham ape kaitan title ngan entry nie ye...
so? teruskan membace wahai followers!
*kalau hado la kan...



tujuan mengshow-off kan gambar diatas adlh?
hahahaha *perasan nak mati sorang2!
sorie to F.A, sebab gune ur pic ++ siap tulis fahrin love me..
padahal aku yang gilo2 kan die... *heee~

owh ya, b4 lupe kan.... ahad hari tuh, mase aku OTW balik kolej.
ade perkara yg terjadi di depan mate aku.
perkara tersebut boleh mengakibatkan ianya berulang tayang dimata hati, fikiran aku!
sangat tragis. *konon. heee~
sebenarnye, my senior excident depan mate aku!
die lelaki, bawa moto TZM member die, telah menghentam kereta GEN2 sorg pkcik nie.
OMG! aku ingat die cedera parah. tapi tidak!
alhamdulillah to hiM! tapi my senior, kau buat aku ingt mcm mane aksi kau menghentam kereta pakcik itu! takut aku, walau senior tu x de la parah mane.
tapi aksi gimnastik die yg melambung dan berputar2 diudara membuatkan aku terpukau!
hehehehe :) *agk menakutkan sbnrnye.

ok, semalam malam aku tgk cite 'AKU MASIH DARA'
boleh la! x terlalu berat, just macam light-light cmtu je..
kan seronok kalau ade produksi kat malaysia berani buat cerite mcm ayat-ayat cinte,,
baru la masyuk! kan...


sgt teruja tgk ashraf muslim dalam cite nie.
die sgt carming! dgn cre die bercakap tuh... betul2 fall aku dibuatnye.
bile la nk jumpe guy mcm die? hehe~


dalam aku tgh dok online nie,,, tibe2 sedih taw.
wuwuwuwuw ;'( nk tau kenape?

sile tekan pade gmbar utk tumbesaran :)


so? sedih x? sedih x?
ape? x sedih? sob2 :'( aku dah betul nangis guling2 nih!

xpe2, dah besar kan. t pegi sendiri ngan kawan2 la jawab nye...
xpun seperti biase kalau x sempat nk tgk kat panggung, kite download lah kan.
adess! salah disisi undang2 ye sbnrnye..*padahal dlm lappie aku dah melambak2 movie yg didownloadnye.. keh3..

ok la. the end!
nak sambung guling2!
till fingers meet keyboard again!
tadaaa~

Sunday, January 16, 2011

cerita malam minggu.

pesanan penaja:
*sile cuci mate sebelum bace



assalamualaikum :)

1st of all,
alhamdulillah uwan aku baik2 saje. hanya sakit biasa.
almaklumlah org tua kan. faham2 je la..
semoga uwan semakin pulih hendaknye.

lepas tu,
tadi aku sekeluarga pegi dinner kat alai. makan ikan bakar macam hari tu.
best a balik rumah, macam2 aku makan.
last 2 weeks makan ikan bakar, last week makan pizza hut.
this week ikan bakar lagi. seronok!
tapi tadi xde pic pun yg sempat aku snap.
well, senrnye td mkn dgn bos papa, die orang kelantan.
thats why aku xsnap pic, malu sikit doe depan org kot.
xkan nk buat perangai gile camera aku.. wat segan jow!

after makan, budget nak pegi tgk midnite.
cite ape? ofkos la khurafat kan..
tapi malang nye,,,, tiket midnite lambt sgt, papa mals nk tggu.
yela kol 12:50 tgh mlm kot. mase aku dtg td kol 10 lebey.
so, macam lame sgt je nk kene tggu. dh la mate ngantok.
so kami decide, mybe next time je....

b4 balik, kiteorang singgah kat pahlawan walk.
mcm biase papa mesti la jumpe kawn die.*uncle sardi.
dan mcm biase gak, bile dah dtg sne ofkos aku akan merembat brg ape yg dihajati.
mule2 pilih keronsang ngan mama. dapat lah 2 ketul.
tibe2 papa tanye kat adik, 'adik nak beg nie x?'
*beg yg dimksd kan berkain jenis jeans dan ade bear besar didepan nye.
adik jawab 'xnak, tapi kakak nak'.
well, bile papa offer aku pun ape lagi... angguk jew.
tapi xde la aku beli beg yg ade bear tu, hilang pedoman la jwbnye.
mcm mne rupe beg tuh, nanti2 la aku tunjuk. hee~

besok dah nak balik kolej dah. adess! malasnye.
lepas nie 3 minggu aku x balik.. kenape?
1st week: aku ade jualan amal kolej.
2nd week: ade MINGGU HALUAN SISWA bagi sem 1,2 fakulti aku.
3rd week: ake kene g kem kat asahan.

paling sadis lagi, bile aku story kat mama yg aku x balik 3 minggu.
mama pun btau yg die nak g jalan2 mase 3rd week yg aku x balik tu.
sebab mase tu raye cine.. hailaa!
kemungkinan utk aku kene tinggal adelah sgt besar!
xpe,, sabar je la. aku pun dah besar kan.
taun nie dah masuk 20-an pun.. hehe~
tibe2 rase mcm dah tua sgt je....

ok. itu saje utk kali ini.
till fingers meet keyboard again!


p/s: aku rindu kat minah nie.

Saturday, January 15, 2011

isnin lepas punye cerita :)

assalamualaikum :)
hee~ boring ah balik umah. xtau nak wat pe..
alang2 dah mengonline nie, biar sampai lebam. hehe~

ok, nie nak cite perihal isnin lepas...
aku and group assignment subjek culture p turun bandar hilir.
kiteorang nak pegi muzium kesultanan melayu melaka.
nak tambah maklumat berkenan dengan tajuk yang kiteorang dapat.
group aku dapat tajuk 'BUDAYA MELAYU'.
so, kiteorang kene cari la maklumat pasal pakaian, adat kelahiran, adat perkhawinan, makanan, pantang larang n etc.
g muzium tu sebab nak cari pasal pakaian budaya melayu setiap negeri.
nie ade la contoh pakaian nye.....





kepada pelancong-pelancong yang teringin nak pegi muzium nie silekan.
tiket RM 2 je.. x mahal pon..

bile dah masuk dalam muzium mesti ade koleksi gambar tambahan.
nah! sile lihat kami beraksi.








nie bodyguard pintu masuk.
*abang misai

after melawat muzium, kami pun g la dataran pahlawan (DP)
untuk mencuci mate lak.




nie farhana, classmate aku.


bile dah mencuci mate, kompem nak rembat salah satu darinye kan..
last2 aku rembat sepasang kasut red modani jew.
jew ok! x mampu nak beli yg branded2 nie..

bile sampai kolej lak aku pun kire duit aku, alamak! budget sudah lari.
pastu besok pagi, aku SMS kat my sugar daddy "pa, bank-in kan duit belanje"
x sampai sejam lepas tu apak den reply "duit da masuk"
yea! sile tiru care aku. hehe~
menghabiskan duit mak apak yo kojo ea!

p/s: dah tau xde duit p membazir wat pe? *padahal kasut kau dah melambak kat bonet tuh*

the end!
till fingers meet keyboard again.


mimpi?

assalamualaikum.
hee~ utk pertama kalinye aku berblogging pg2 hari.
kenape ek? sebenarnye, nak cite pasal mimpi aku..

act. aku mimpi gigi aku patah dah 3 hari berturut-turut.
1st day aku mimpi gigi depan bawah aku patah.
2nd day aku mimpi gigi geraham aku 2 batang patah.
3rd day aku mimpi gigi aku belah atas patah.

orang kate, kalau mimpi gigi patah tandanye ada ahli keluarga terdekat akan meninggal.
sumpah aku risau weyh...

nak-nak pagi tadi aku bangun aku cari mama ngan papa dah xde..
bile tgk kereta kat laman lak, kereta exora dah xde.

then aku decide nak call mama.
nie antara perbualan aku ngan mama:

aku: hello, mama kat ne?

mama: hospital.

aku: sape sakit? *tyme nie dalam hati doa banyak2 bukan papa yang sakit.

mama: uwan la. *lagi aku risau weyh.

aku: huh? teruk ke? kite datang hospital ea?

mama: xtau, mama lom jumpe doc lagi. ish xyah dtg. kat KL nie..

aku: alaaaa...

mama: dah, x boleh ckp lame2. bateri kong.

aku: ok, t btau kalau ade ape2 tau. bye.

after letak fon, aku dah risau giloss kot!
aku cite kat adik aku ape yang aku mimpi.
pastu die pon cakap "jom ah kite balik kg."
hum,, aku wat muka sedih then jwb.
"kakak non ado duitnye duit cukup2 tok makan tgh hari je."


nie lah uwan aku, *nenek belah papa

korang tolong doakan kesihatan wan aku ea. minta allah panjangkan umur die.
aku x sedia lagi untuk sebarang kehilangan, selepas aku kehilangan nenek belah mama 2 tahun lepas.
aku harap wan ok je.. cume masalah kesihatan biasa. insyallah!

the end.
till fingers meet keyboard again


Friday, January 14, 2011

very humble artis!

assalamualaikum :)

hee~ banyak pulak entry yg aku post kan dalam 1 hari nie.
macam xde keje lain je.. hoho :O

ok, nie nak cite pasal sorang pelakon yg xde la famous sgt,
tapi baru nak famous.
b4 nie die banyak jadi pelakon pembantu je..
cume sejak2 die jadi hero cite DOTTIE la name die melatop pam pum pam pum.

latest nye story yg baru aku dapat tahu pasal die nie,
die tersenarai dalam top 5 "artis baru paling popular" untuk ABPH 2010.

aku start perasan die nie sbnrnye since cite KAMI yang scha belakon kat astro tuh.

orang yang aku maksud kan adelah MR SHARNAAZ BASIR AHMAD.



mesti korang hairan, kenape aku nak cite pasal die lak kan?
hehe~ xde la, aku suke dowh style die.
aku selalu kot lorat2 kat wall die. bile aku singgah wall die, mesti aku tinggalkan jejak...
yg paling aku suke, die mesti komen balik.
memang aku respect gile kat die nie.. sangat humble ok..

kalau korang x percaye, nah bukti!
nie tadi punye.. yg dulu2 punye x sempat lak nak snap.. hehe~





see, I x tipu kan..

so, untuk sharnaaz: GOOD LUCK bro!

the end! till fingers meet keyboard again!


sorry MR!

Assalamualaikum J


motif gambar dia atas?
saje, nak soh korang tgk SAFEE SALI tu.. hehehe~


1st of all,,

nak wish hapie born day kat budak nie..

IZZATI SYAHIRA a.k.a IZZAT
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki ye dik!


So, entry kali nie aku macam nak cerite sumthing la..

Agak-agak ape? Cube teke… hehe J

Anda ade 60 saat! *kate bang bil.

Ok! Tamat dah mase yang telah akak berikan..



Well, sebenarnye…

Aku ade kenal dengan someone nie.

Die baik, respect aku. Senang cakap he’s more much better than others guy yang aku pernah kenal. I mean yang hanya ‘kawan’ biase lah kan.



Untuk my BFF ‘BOYFRIEND’ abg misi (kimie) n becoming chef (rezal) korang memang wonderful ‘BOYFRIEND’ ever! Muahh tuk korang ;)

ini KIMIE si abg misi.


ini rezal si becoming bakery owner.


ok, berbalik kepada cerita asal…

aku x tau la kalau sebenarnye aku je yang agak terlampau perasan kn.

Ape yang aku rase die macam nak ‘SERIUS’ je ngan aku.

Mulenye, aku try gak untuk get along ngan die tapi aku x boleh lah.

Aku x tau kenape. Mungkin he’s not that one kan?

Then, aku dicide to be honest yg aku memang betul2 x boleh nak serius ngan die.

Tapi dalam pade xnak tu mungkin aku ade bagi die harapan sikit.

* en A maafkan sy!


Housemates aku marah aku, dorang kate aku x cuba kenal that guy tu dulu.

Entahlah! Aku x excited pun ngan die lah, aku rase biase je. Macam no heart feeling.



Tadi aku tengok cuti-cuti cinta,

Ade 1 part yang Farid Kamil kate, ‘cinta tu akan datang sendiri’

Nora Danish pulak kate, ‘cinta xkan datang kalau x dicari’

Mama aku pulak kate, ‘kalau dah sampai jodoh kau nanti, cinta tu datang jugak. Xpayah lah risau.’

hehe~ so? baik dengar cakap mama kan?

Bohonglah kalau aku cakap aku x rase nak ’BERCINTA’ tu kan.

Tapi nak buat macam manekan, aku lom jumpe lagi guy yang boleh buat aku lupe kat FAHRIN ngan SAFEE. Haha ~



Sekarang nie, aku takut if suatu mase nanti bende nie jadi kat aku balik.

Yelah, ape orang kate? KARMA rite?

Ish! Risau gak weyh. Aku bukan nak main2 kan perasaan orang tau.

Lgpun aku sedar aku nie comot, x lawa, bebal lak tuh!

Tapi tuh la, nie semua hati punye pasal.

Kalau die dah x nak, macam mane kau pakse pun die tetap x boleh.



Untuk encik yang dimaksudkan,

Kalau awak bace blog nie, Nabila Liyana minta maaf sangat-sangat!



the end!

till fingers meet keyboard again :)

congrate to F.T

assalamualaikum :)

just nak wish TAHNIAH kat FAIZAL TAHIR, sebab menang persembahan terbaik hari tuh!



i heart faizal tahir <3

walaupun die x menang besar, die tetap owesome!

Sunday, January 9, 2011

lelaki hari ini.

assalamualaikum :)
kejap lg mak nak balik kolej nyah!
maleh bona raso ea. ish. kalau lah boleh den buat kolej tu cam apak den punyo kan bagos!
sonang idop den. pulang balik. pulang balik pon xde org boleh marah.
haha :D ok, mimpi je la kalau camtukan.
mesti aku berlagak diva jow! uish. bestnyo!



nie si diva gemok.



rindu ah nak tgk bola!
nak bola.nak bola.nak bola.
ade sape2 x yg sudi bawak aku jumpe safee face 2 face?
heeee~ berangan je la kan....



safee sali.
*dongak kan muka kelangit, tangan dibelakang. kira sampai 8*
hehe :)


malam nie AJL.
sy penyokong kipas susah nak mati FAIZAL TAHIR!
semoga die berjaya menggempakkan suasana.
die kan byk idea superb!
can't wait for tonight!
I HEART YOU FAIZAL TAHIR!



go.go.go FAIZAL TAHIR!
*sigh*



well, korang perasan x aku nie dok minat laki orang je.
nk wat cmne kan, sape soh jadi selebriti.
kan aku dah TERsuke.



nasib baik FAHRIN AHMAD bujang lg. hee~




nie pulak RIFAIE! kawan aku.
die dah pindah. sob3. sedeyh!


weyh, kau paie. study kat tempat baru elok2!
JGN LUPE KITEORANG kat melaka nie..
tau? take care gak.


itu saja.
till fingers meet keyboard again yaw!
taadaaa~

Friday, January 7, 2011

safeeeeeee

assalamualaikum!
hehe~

xde story sgt, tp nak share beberape pic yg agak gile pade korang. *mungkin la*

bak kate mama "buat ape yang kau gilekan laki orang nie?"
aku xde jawapan untuk itu.



nie modul subjek aku.
saje suke2 nak letak name safee.



calculator aku.


board kat meja study


nie aku jumpe kat paper metro.
haha~


pintu bilik anak dare <3


P/S: ok, aku tau safee suami orang. so?

tadaa~

1st update untuk 2011.

Assalamualaikum.

hell ‘O’ yaw! Teehee~~

rindu ok kat belog haku nih! Da 2 minggu x hupdate owh!

yela, mak busy nyah! Banyak bende nak kene buat bile start semester baru nie!

Ceh! Cakap cam la P.A Safee Sali kan..

Merepek! Safee Sali ade P.A ke? Kalau xde aku nak volunteer bole?

Hehehehe :D

First sekali nak cite pasal PIALA SUZUKI AFF.




Well, mungkin agak lambat untuk aku ucapkan sekalung TAHNIAH buat skuad HARIMAU MUDA MALAYSIA diatas kemenangan mereka di INDONESIA tempoh hari. Aku, yang merupakan antara salah seorang penyokong mereka sangat-sangat lah berasa bangga ye! Sebab kita dah kalah kan si GARUDA yg macam bagus! Cakap dah la nak GEBANG je. Bak kate SAFIQ rahim INDONESIA tu

”sayur je kot”..

Hehe J 2 thumbs up tuk SAFIQ rahim!

I Loikeee ur statement bebeh!




Dalam dok tengok2 bola, aku dok usha2 gak sape yang KACAK kat atas padang tuh.

Tibe2 terFALLed in heart kat SAFEE SALI <3!




*dah, jgn tgk SAFEE banyak sangat. sikit2 je da le kan.*

Biase la aku, mane la boleh x ter2 nie kan..

Bak kate membe aku, “yana nie bukan tau sangat tengok bola, die tau tengok orang yang die suke je” OMG! Teng.teng.teng.. ok, redha je.

Tipu la kalau ade yg cakap x suke kat SAFEE nie, gile kau x suke!

Die sangat VAVAVOOOMM owh mase atas padang!

Dah la sweet +++!

Tapi,,, kusangka SAFEE masih BUJANG rupenye SAFEE laki orang... heee~

Ok fine, redha lagi sekali! aku pun minat care die main bole je. Ape ade hal kan?

Go.go.go SAFEE!


Second lak nak cite pasal daftar subjek.

Aku x tau a kolej korang cmne kan.

kolej aku nie die nye daftar subjek pakai care manual.

Kau akan dapat 1 borang yang memerlukan korang isi detail2 and tulis name subjek yang kau nak amik sem nie. Pastu kene minta sain dekan then hantar kat pejabat AKADEMIK kolej tuk sahkan.

Tapi bukan tu cite sebenarnye... Cite sebenar yang aku nak cite adalah,,,

Aku kene denda sebab daftar subjek lambat 1 hari!

Sebenarnye memang salah aku, yela lengah2 kan mase nak hantar form tu…

Tapi aku ade sebab kot! Bukan sengaje………

Sakit hati owh, x pasal2 kene bayar RM 10 je.

Ok fine, RM 10 jeeee pade kau tapi kan

Pade aku x pasal2, short duit makan aku 2 hari tau!

Sob.sob.sob :’(


*nah nie la bukti aku kene denda*


Third nye cite lak,

Serbe salah lak nak story kat sini sebenarnye..

Takut nanti ’ORANG TU’ kecik hati. Hee~

Camne ek?? Xyah cite lah.

Soorie korang! Kasi gempak je da la kan.

.

..

...

....

.....

......

Hahaha J

Marah la tu.

Ok a, aku bagi hint je. Pastu pandai2 korang la nak fikir versi ape!

Boleh? Nyiahahaha~

NABILA LIYANA x ready untuk sebarang komitmen yang melibatkan ‘hati’!

Tapi, buat mase sekarang la. Lain tahun mungkin ado!

Tunggu je la kalau ’orang tu’ sanggup.

Status sekarang, ’kiteorang kawan’.

Harap maklong!

hehe~


itu saje untuk kali ini,

SELAMAT TAHUN BARU 2011.

yeah! aku tau aku lambat... nak wat cmnekan, bukan hari2 online.

tadaa! till fingers meet keyboard again!