Saturday, January 15, 2011

isnin lepas punye cerita :)

assalamualaikum :)
hee~ boring ah balik umah. xtau nak wat pe..
alang2 dah mengonline nie, biar sampai lebam. hehe~

ok, nie nak cite perihal isnin lepas...
aku and group assignment subjek culture p turun bandar hilir.
kiteorang nak pegi muzium kesultanan melayu melaka.
nak tambah maklumat berkenan dengan tajuk yang kiteorang dapat.
group aku dapat tajuk 'BUDAYA MELAYU'.
so, kiteorang kene cari la maklumat pasal pakaian, adat kelahiran, adat perkhawinan, makanan, pantang larang n etc.
g muzium tu sebab nak cari pasal pakaian budaya melayu setiap negeri.
nie ade la contoh pakaian nye.....





kepada pelancong-pelancong yang teringin nak pegi muzium nie silekan.
tiket RM 2 je.. x mahal pon..

bile dah masuk dalam muzium mesti ade koleksi gambar tambahan.
nah! sile lihat kami beraksi.








nie bodyguard pintu masuk.
*abang misai

after melawat muzium, kami pun g la dataran pahlawan (DP)
untuk mencuci mate lak.




nie farhana, classmate aku.


bile dah mencuci mate, kompem nak rembat salah satu darinye kan..
last2 aku rembat sepasang kasut red modani jew.
jew ok! x mampu nak beli yg branded2 nie..

bile sampai kolej lak aku pun kire duit aku, alamak! budget sudah lari.
pastu besok pagi, aku SMS kat my sugar daddy "pa, bank-in kan duit belanje"
x sampai sejam lepas tu apak den reply "duit da masuk"
yea! sile tiru care aku. hehe~
menghabiskan duit mak apak yo kojo ea!

p/s: dah tau xde duit p membazir wat pe? *padahal kasut kau dah melambak kat bonet tuh*

the end!
till fingers meet keyboard again.


No comments:

Post a Comment