Thursday, February 24, 2011

tiada tajuk.

((: hati saya sakit. kalau hati manusia diperbuat daripada kaca, mungkin die dah hancur berderai. bila saya fikir balik mungkin lebih baik saya mendiam kan diri dan membawa hati. itu lebih baik! jangan ingat hati saya sakit kerana cinta saya terhadap manusia yang bernama lelaki. tapi hati saya terluka kerana "wajah-wajah kesayangan hamba". mungkin awak x faham. biarlah saya pendam! lastly, saya mengharapkan keajaiban dari yang KUASA. "tlglah ya ALLAH, kerana sesungguhnya aku menyayangi mereka!"

Friday, February 18, 2011

anti I****!

assalamualaikum ((:

hai semua.. so? entry kali ini aku nak story pasal safee sali lagi.
fine, aku tau ade yang menyampah.. tapi, suke hati akulah kan.
blog kau ke aku gune sekarang? xkan? so? kalau x suke sile blah.

well,
bende nie dah lame kot aku perhatikan je..
sampai 1 tahap macam sekarang aku rase nak meletup kebaboom jee!
sakit hati doe! kenape?

nieeeee.... kau pegi kat page facebook bawah nie, kau pegi bace ape yang ade kat wall page nie.
safee sali fan page. (klik link sebelah nie)




so? dah tengok? sakit x hati?
ok, kalau kau x minat safee sali pun. aku rase kau patot marah sebab mereka 'indon' menghina malaysia. WTH kan?



macam2 kot dorang publish kat wall tuh. ugut nak cederakan safee sali pun ade.




mengate perdana menteri kita dan isteri beliau.
pergh! macam-macam lagi weyh!

kat bawah nie antara yang terbaru diperkatekan oleh mereka 'indon'.


yang nie dok kate malaysia negara miskin.
padahal die x fikir ke negara siape lagi maju? bodohkan dorang nie!


nie lak dok cakap safee gay, bangang pun ye!
orang tuh anak dah 2 orang lah malaun!


korang tengok, sekarang siape yang biadap?
memang dasar orang xde adab!


die yang bongok! kalau benci safee apsal dorang like page nie?
double triple bongok nye indon!


yang pompuan pon xnak kalah!


suke hati mak die je panggil mak orang babi!


nie pulak kenyataan dari safee sali..

(dipetik dari, bola.kompas.com)


x faham lah ape masalah mereka sebenarnye.
yeah! mungkin x dapat terima kekalahan mase piala AFF hari tu kot..
kan? tapi relax sudah, dah name pun adat bertanding!

kalau kalah pun perangai dah serupe anjing, kalau dorang menang hari tu agaknye lagi dorang MENGANJINGkan?

so what? penduduk malaysia bukan berfikiran cetek macam mereka.
kami boleh terima kenyataan didepan mata.
kami bukan jenis menghukum sebelum menilai.

sekian, nabilaliyana melaporkan!

till fingers meet keyboard again.
tadaaaa~

Thursday, February 10, 2011

ungunya cinta.

assalamualaikum yaw!

hehe ((: ok, kali nie nak cite pasal drama kat astro tadi..
ungunya cinta, sape tengok angkat kening! hee~

mule-mule tengok ingat kelaka je..
rupenye sangat banyak emosi yang cuba di terapkan didalam cite tu.
sedih, ketawa, sweet, comel ++ semua perasaan ade mase tengok cite nie.

memang owesome lah!


"akan aku bawa cinta ini walau kesyurga mana aku terjatuh, walau keneraka mana aku tercampak" ungunya cinta.


sangat comel gandingan sharnaaz + leez.
sepadan ++ comel.

nabilaliyana sukee! double thumbs up!
sampai ade kawan aku tibe2 boleh pulak suke kat sharnaaz! hee~

*sile klik untuk tumbesaran

soriee le sedari, sharnaaz dah berpunye lah.
gf die pun artis gak, tapi x tau sape...

ok, itu je.
till fingers meet keyboard again.
tadaaaa~

MALAYSIA vs hongkong.

assalamualaikum..
well, aku baru je lepas tgk bola. MALAYSIA vs hongkong.
so? memanglah menang.. tapi boringlah rentak mainan dorang.
xtau kenape.. tgk bola kali nie pon aku cam x fokus je..
hehehe ((:

nak2 aku sakit hati tengok player2 hongkong dok men tarik2 SAFEE SALI.
bukan safee sorang je.. player malaysia yang lain pun kene.
hangin aku doe! ape dorang ingat men layang-layang ke?
suke-suke je nak men tarik2.. hawau tidak!



malaysia menang 2-0 keatas hongkong.
minit ke 44 - SAFIQ RAHIM.
minit ke 91- AMIRUL HADI.

penat tunggu gol safee sali. tapi non hado lah.
yelah, ape xnye. asal dekat ngan gol je mesti ade yang dengki dok tarik, tolak die.
memang dasar pentipu! hek3. sian safee tau.

cakap pasal safee sali,
aku suke dapat tengok die perfom tadi. ngehehe ((:
aidil pun ade ++ lagi suke ((:



ok, lepas nie susah dah nak tengok safee kat malaysia.
yelah, orang tuh dah berhijrah ke seberang.
main ngan indonesia punye kelab. pelita jaya name kelab tuh.

kalau nak tengok safee main kene tunggu national punye game je lah.
barulah nampak bayang safee kat malaysia.

nasib baik setaun je...



nak tengok safee camnie lagi.... tapi mesti susah dah kan??
sedih... wuwuwuwu :'(

dah la, nak nangis puas2. hee *tipuuuuu ((:

owh ya, before lupe, nah! sebagai tatapan.
untuk gelak-gelak comel je. jangan lebih-lebih.




till fingers meet keyboard again yaw.
tadaa~

Wednesday, February 9, 2011

merepek

assalamualaikum!
boleh x merapu? sekali nie je! pleaseeeeee.
hey! pehal lak siap nak minta permission lak nie..
macamlah aku gune blog korang kan...
hek3 ((:

semalam tgk sepupu aku nye baby.
die baru bersalin 7 feb hari tuh.


nie lah baby nye... comel tau. bak kate mummy die,
"dagu die same tau ngan siti" hehe ((:


bile tgk die dan baby secare automatik rase cam......
'mama, kite nak kawin.' haha((:
ok, memang gatal bunyiknye.. tapi....
suke lah tengok baby yang baru kelua tuh, sgt teruja sbnrnye..
muahahahahaaa ::D

tapikan bile fikir kawin bukan bende main-main.
takut pulak. yelah, banyak kot komitmen bile kawin.
mane nak layan laki, kemas rumah, masak lagi.
kalau dah ade anak. anak2 lagi.
ish,,, aku memang sangat x sedia untuk semua tuh.
bak kate mama aku,
"kalau dapat laki ringan tangan xpe, kalau dapat laki yang cam hampeh?"
hehehehe ((: bende tuh lagi wat aku berfikir gilo2.

ok, memang lah nabilaliyana nak kawin tapi bukan sekarang ataupun mase terdekat nie.
mungkin paling lame 8 tahun lagi. paling dekat 5 tahun lagi.
itu pun, mungkinlah kan..
sebab I x jumpe calon-calon nye lagi..
sebab I tengah tunggu pinangan dari si en F. keh3. perasan.



ok,,, senang je.. nabilaliyana mencari lelaki seperti yang diatas.
hak3 ((: boleh dapat x?

dulukan siap cakap, kalau x dapat yang macam en.F xmau kawin..
hahaha ((: memang dasar ntah ape-ape je...

aku suke pandang lelaki nie pada janggut mereka!
that's why lah aku menggilai mereka yang diatas tuh!

ok, cukuplah aku merepek pasal kawin nie.. hek3 ((:
till fingers meet keyboard again!
taadaaa~

p/s: sorie. sebenarnye xde idea nak cite ape kat entry baru..

Tuesday, February 8, 2011

bertindik.

assalamualaikum ((:
hari ini kita berbicara mengenai lelaki lagi ye.. hehe :D

well, sebenarnye entry nie terilham sebab tengok keadaan sekeliling aku.
lelaki sekarang ni macam x tau hukum.
bukanlah nak cakap aku baik sangat tapi at least fikirlah baik buruk ape yang mereka buat.

paling aku x boleh blah tgk lelaki islam bertindik.
adess! x kesian ke kat anak perempuan dorang nanti?
xpasal2 bapak yang bertindik tadi x boleh jadi wali...



""golongan lelaki dilarang menyerupai wanita di dalam perihal perhiasan, sebagaimana hadis Ibn Abbas: Nabi SAW melaknat org yang menyerupai wanita dari kalangan laki-laki, dan org yang menyerupai lelaki dari kalangan wanita. Direkod oleh Bukhari (no: 5547).

Oleh itu, hukum lelaki bertindik adalah haram.

Lelaki yang bertindik dalam keadaan dia mengetahui perbuatannya haram dan berterusan melakukannya walaupun sudah ditegur dihukum sebagai fasik. Pendapat yang sahih ialah sah bersolat di belakang imam yang fasik, cuma tidak digalakkan.''


oklah itu saje.
till fingers meet keyboard again.
tadaa~~

Monday, February 7, 2011

buat si kacak.

assalamualaikum.
bersama saya dalam 1,2,3 tukar! wah! tibe-tibe kan...

haha ((: ok, sebenarnye. ade sorang membe laki dok tanye aku,
'babe, what should i wear on my 1st date?'

pastu aku pun jawab,
'dior, x kesah lah ape kau pakai yang penting.........
-kemas x selekeh.
-wangi x berbau.
lagi?? aku xde idea...ngehehehe.

jgnlah kau pakai camnie pulak kan..
macam nak ajak gf kau g dinner kat hotel lak. over je..

fahrin sygss yg sentiasa kacak bergaya vavavoom!




macam yang kat bawah nie style!





tapi ikut kau lah kan...
pakai ape yang selesa.. yang penting kebersihan diri.
mandi bersih-bersih.pakai wangi-wangi.
barulah gf kau selesa nak jalan rapat-rapat.
keh3.. lagi aku suggest kat kau.
kalau nak amik die kat rumah minta permission mak ayah die dulu.
bawa perempuan naik kereta jangan bawa die menonggek atas motor. x manis.
lagi? jgn pegang-pegang. hehehe ((:

cececeh! bajet extra bagus pulak kan.
xpe2, extra nasihat untuk kau gak kan..

yang paling penting! kau punye poket haruslah berisi.
lagi double bagus kalau tambah tebal. kan?kan?kan?
jgn nanti kau dok harap gf kau pulak kene belanje kau.
sangat x gentleman. I x like nyah!

pastukan.pastukan.
jangan lah kau menggatal over sangat.
ingat 1st date kot, bermula dari sini lah die nak kenal kau..
tapi x usahlah kau dok cover macho. just be your self.
xpayah lah gelabah ayam lak. relax suda.

ape lagi ek?
x de idea pulak nak pesan ape lagi..
nanti kalau ade sebarang tambahan, aku text kau ye.

ok, cau sin ci!
till fingers meet keyboard again.
taadaaaaaa~

Sunday, February 6, 2011

pesan aku.

assalamualaikum sygs!
hehe :D sebelum tidur sukacita untuk aku berkongsi dengan kamu satu bende.
ape bende ek? hik3.

ok2. serius.

nie nak pesan kat awak. *en bakal suami.

'nanti masa nikah jangan lupa ye salah satu dari hantarannye adalah seperti gambar yang dibawah. bukan yang replika punye. I nak real punye tawu. kalau x nikah sorang-sorang.'



sekian.
nabilaliyana menyampaikan hajat beliau.

till fingers meet keyboard again.
tadaaaaa!

Saturday, February 5, 2011

MSK FPH 2011

assalamualaikum.
hai.. ok, entry nie aku anak cerita pasal minggu suai kenal fakulti aku.
jom! check it out!

pagi, 29 januari 2011 bersamaan dgn hari sabtu.
sebenarnye kiteorang kine bangun pagi2.
kumpul kat bawah blok pukul 5.00 pagi, then jalan kaki ramai2 g masjid.
jemaah subuh same2...

lepas dah subuh, dalam pukul 7 pagi kiteorang get ready kat dataran budiman.
ade senaman pagi.

dalam pukul 9 pulak ade majlis perasmian program MSK nie oleh timb pengarah program en. syukri baharom.
nie senior fakulti aku.
mesti korang pelikkan, pehal lak student yang rasmikan program?
hehe~ nak dijadikan cerita, dekan aku x dapat dtg mase nie.
lecturer pulak masing2 sibuk yelah, weekend kan..
sape je rajin nak datang.

lepas perasmian kiteorang ade explorace.
jeng.jeng.jeng.
sebelum nak lepaskan budak-budak nie, sesi menconteng muka mereka diadakan.




tengok, kire ok lagi tau kiteorang pakai water colour je kat muka budak-budak nie.
aku ngan kawan2 aku dulu kene arang yang dicampur kunyit ++ bende alah ape tah lagi.
lagi sadis tau..
dah lah busuk cam bau hampeh..

disetiap check point adelah habuan bagi mereka...
part nie paling syok kot...


check point nie megi manis...
aku dulu kene megi masin ya rabbi!
xtau camne nak telan, nek loye.


nie pulak roti cencalok.
nasib le sape yang x pernah makan cencalok tuh.
hadap kan jae le....

pastu kite pegi pulak rase kopi pahit ya amat!
mase zaman aku dulu, kopi masin siap campur stok ayam brands tau.


nie x tau group berape,
tapi yang tukang habis kan kopi pahit nie adelah fasi mereka.
abg fifi name beliau! fasi camnie lah sempoi kan?
hehe~


tengok aksi budak2 tuh menghabiskan air pahit mereka..
ade yang siap tutup idung bagai. haha :D

aku pun ade jage check point gak.
check point aku kat library, kat check point aku, aku suruh dorang reka pantun atau lagu pasal fasi dorang then dah sudah bagi posing paling comel tok kiteorang.
dan ini hasilnye!






hehe~ comel x? comel x?

petang pulak ade sukaneka.

1st game, cari gula dalam tepung.



2nd game, susun aksesori.



3rd game, baling-baling sayang.



lepas sukaneka kiteorang buat aktiviti menghias fasi.
haha! time nie lah yang memang lawak gile kot.
barang-barang yang digunakan adalah:
kain batik+kain pelekat.
sikat.
kasut tumit tinggi sebelah kiri.
kasut sukan sebelah kanan.
tali leher.
tudung+selendang.


nie mase mereka mengilhamkan kreativiti mereka.

dan hasilnye!
taraaaaaaaaaaaaaa.....





penat kot gelak tyme nie...
tapi mang seronok lah! fun gile kot!

tapi aku still x paham ade je junior yang merungut mase aktiviti dijalankan.
relax lah! aku ngan akak n abang senior semua pun dulu kene bende yang same korang kene.
kiteorang punye dulu lagi teruk kot.

paling aku x boleh blah ade pulak yang x datang.
kalau sikit x pe, majoriti tau yang x dtg tuh. adess!
penat2 kiteorang buat program untuk korang, macam2 alasan korang bgi.
hangin x hangin aku tyme tu.. sabar je lah!

last but not least,
tahniah homssa! we did a great job!

p/s: sebenarnye, banyak lagi aktiviti yang dijalankan. tapi mang x lah aku nak cite semuanye kan. banyak kot!! n xde lah aku nak cerita detail sangat ape yang kiteorang buat. jgn risau solat semua kami x abaikan. makan pun kiteorang bagi. hehe~

till fingers meet keyboard again yaw!
tadaa~