Saturday, February 5, 2011

MSK FPH 2011

assalamualaikum.
hai.. ok, entry nie aku anak cerita pasal minggu suai kenal fakulti aku.
jom! check it out!

pagi, 29 januari 2011 bersamaan dgn hari sabtu.
sebenarnye kiteorang kine bangun pagi2.
kumpul kat bawah blok pukul 5.00 pagi, then jalan kaki ramai2 g masjid.
jemaah subuh same2...

lepas dah subuh, dalam pukul 7 pagi kiteorang get ready kat dataran budiman.
ade senaman pagi.

dalam pukul 9 pulak ade majlis perasmian program MSK nie oleh timb pengarah program en. syukri baharom.
nie senior fakulti aku.
mesti korang pelikkan, pehal lak student yang rasmikan program?
hehe~ nak dijadikan cerita, dekan aku x dapat dtg mase nie.
lecturer pulak masing2 sibuk yelah, weekend kan..
sape je rajin nak datang.

lepas perasmian kiteorang ade explorace.
jeng.jeng.jeng.
sebelum nak lepaskan budak-budak nie, sesi menconteng muka mereka diadakan.




tengok, kire ok lagi tau kiteorang pakai water colour je kat muka budak-budak nie.
aku ngan kawan2 aku dulu kene arang yang dicampur kunyit ++ bende alah ape tah lagi.
lagi sadis tau..
dah lah busuk cam bau hampeh..

disetiap check point adelah habuan bagi mereka...
part nie paling syok kot...


check point nie megi manis...
aku dulu kene megi masin ya rabbi!
xtau camne nak telan, nek loye.


nie pulak roti cencalok.
nasib le sape yang x pernah makan cencalok tuh.
hadap kan jae le....

pastu kite pegi pulak rase kopi pahit ya amat!
mase zaman aku dulu, kopi masin siap campur stok ayam brands tau.


nie x tau group berape,
tapi yang tukang habis kan kopi pahit nie adelah fasi mereka.
abg fifi name beliau! fasi camnie lah sempoi kan?
hehe~


tengok aksi budak2 tuh menghabiskan air pahit mereka..
ade yang siap tutup idung bagai. haha :D

aku pun ade jage check point gak.
check point aku kat library, kat check point aku, aku suruh dorang reka pantun atau lagu pasal fasi dorang then dah sudah bagi posing paling comel tok kiteorang.
dan ini hasilnye!






hehe~ comel x? comel x?

petang pulak ade sukaneka.

1st game, cari gula dalam tepung.



2nd game, susun aksesori.



3rd game, baling-baling sayang.



lepas sukaneka kiteorang buat aktiviti menghias fasi.
haha! time nie lah yang memang lawak gile kot.
barang-barang yang digunakan adalah:
kain batik+kain pelekat.
sikat.
kasut tumit tinggi sebelah kiri.
kasut sukan sebelah kanan.
tali leher.
tudung+selendang.


nie mase mereka mengilhamkan kreativiti mereka.

dan hasilnye!
taraaaaaaaaaaaaaa.....





penat kot gelak tyme nie...
tapi mang seronok lah! fun gile kot!

tapi aku still x paham ade je junior yang merungut mase aktiviti dijalankan.
relax lah! aku ngan akak n abang senior semua pun dulu kene bende yang same korang kene.
kiteorang punye dulu lagi teruk kot.

paling aku x boleh blah ade pulak yang x datang.
kalau sikit x pe, majoriti tau yang x dtg tuh. adess!
penat2 kiteorang buat program untuk korang, macam2 alasan korang bgi.
hangin x hangin aku tyme tu.. sabar je lah!

last but not least,
tahniah homssa! we did a great job!

p/s: sebenarnye, banyak lagi aktiviti yang dijalankan. tapi mang x lah aku nak cite semuanye kan. banyak kot!! n xde lah aku nak cerita detail sangat ape yang kiteorang buat. jgn risau solat semua kami x abaikan. makan pun kiteorang bagi. hehe~

till fingers meet keyboard again yaw!
tadaa~

No comments:

Post a Comment