Wednesday, May 11, 2011

kenangan bersama AF.

assalamualaikum yaw!

AF means? AKADEMI FANTASIA laaaa.

mungkin agak terlambat untuk aku nak bercerita pasal AF nie.
yelaa, ramai orang kate, AF dah x sehangat dulu.
well, pendapat masing-masing kan...
pada aku lak setiap musim pelajar dan tenaga pelajar yang berbeza tu menarik minat aku untuk setia.
hahahahaha *statement poyo!
aku sangat minat kat akademi fantasia nie.
almaklum le pengikut setia. dari AF 1 sampai lah AF 9 nie.
rase macam x boleh tinggal mane2 konsert pun.

dulu mase form1-form5 aku dok hostel tapi sentiasa bernasib baik bile konsert final je mesti time balik kampung. hehe.
tapi kalau konsert mingguan mang selang seminggu aku tertinggal la.
nak buat cam mane lagi kan?
mase tu redha je la.

tapi kan, x salah aku konsert final AF4 aku x pat tgk kat rumah.
sebab nak exam tengah tahun time tu....
pastu, ketua warden (cikgu azam) kami yg baik hati tetap bg kiteorg tgk konsert.
yang x bestnye.... membe-membe aku semua marah x kasi aku g tengok.
aku buat pekak telinge je, pegi la sorang-sorang.
bile balik dorm pas abes tu, semua boikot x mo tegur aku.
sedih tau. dah la kene marah lagi.. wuwuwu )':

banyak-banyak budak AF yang aku gile2 minat... cube kau teka??
kawan-kawan sekolah mesti dapat agak kan?
nak-nak budak kelas aku.. hehe..
haruslah Mohd Aizam b. Matsaman.
ape? kau x kenal? alaaaa.. budak sabah tu. budak AF 2 la..
x kenal gak? nie haaa muke dieeee.


gambar ni mase die mule-mule dalam AF dulu. haha

ok, sekarang dah kenal? bagussss.. memang die hard fan la dengan die nie.
sampai bertepek-tepek la poster die kat bilik aku.
*aku x tipu, kau tanye la family aku, semua pun tau betape gile nye aku kat si adam nie.
pastu yang x boleh blah kan... aku siap tiru trademark die.
pakai bandangan. kau tau x bandangan tu ape? xtau? nah...


tuuuu yang di pakai kat tgn die tu lah yang aku dok pakai dulu.
time tu cam bajet-bajet bagus je.
sekarang? bile ingat balik cam budak bingai je aku rase. hahaha
tapi kan minat pun aku pernah undi die bape kali je.. x sampai 10 kali pun.
yela, mase tu kan I budak sekolah lagi. form 1 lak tu. x mampu nak AFUNDI ribu-riban.

minat kat die sampai aku form 5 kot. lame-lame aku macam dah x bape sangat.
al-maklum le dah matured sikit. hehehe.
sekarang? biase jeeee.

ok2, next story nak share pasal AF nie, adik aku si AMILIE tu..
die melalak time Aizat tersingkir. hehe.
memang x bole blah.. kelakar nak mampus!

ok AF yang last nie so far, sangat berbeza dari yang dulu kan?
dah semakin laju, xde la lembap macam dulu.
AF yang segar x malap macam dulu.
aku suke. agak menarik konsep yang dipakai kali nie.
then, aku suke bile mereka buat sesi PENGGUGURAN tu.
menyokong 100 peratus!
sebab aku suke ade HAZAMA. heheeee.
ala,, minat camtu-camtu jeeee.


nah! undian terkini aku amek kat astro punye website tadi....

aku nak HAZAMA la jadi JUARA!
tlg lah fhm.....

walaupun die x hensem kacak bergaya. tapi die ade AURA yg pelajar lain xde...
suara die x usah cakap la kan................. merdu, enak bersatu!


bile aku check kat wall AF9, konsert last week die la paling ramai orang komen sampai 10 ribu.
yang lain sikit je paling tinggi pun 5 ribu lebih.
yang like pun die yang paling ramai.
kan best kalau undian die pun yang paling kencang.
hehehe. berpolitik pulak kat sini.

ok, cukup lah aku mengarot !

till fingers meet keyboard again!
tadaaa~

P/S: kimie, sorie la ye aku x update2 lagi pasal 'TU' aku lupe nak snap gambar batu tu. hehe. t aku dah update cite pasal batu tu aku share kat wall fb kau ye....

No comments:

Post a Comment