Friday, March 22, 2013

Materialistik

hey, assalamualaikum.

seperti yang kia semua sedia maklum semalam result SPM keluar kan? hehe. aku ade adik yang amek SPM, well result die ok larrr... no komen. penat dah bebel before die exam. tapi tak mau dengar cakap, then dengan result yang dia dapat aku rase he deserved it! dah camtu je usahanya kan?? 

ok dah. enough!

yang aku nak cite kat sini bile semalam aku dengar mama bebel kan die,

"ape kau nak belajar lepas nie? tak kan nak keje biase-biase je. BLA.BLA.BLA. fikir sikit mase depan. blablablabla.kalau keje cukup-cukup makan zaman sekarang mana cukup.perempuan sekarang dah la MATERIALISTIK! NO MONEY , NO CINTA. blablablablabla....."

HAHAHA. 

teruk sangat ke perempuan sekarang? yeah mungkin ye, ade yang macam tu.. nak lelaki berduit, berharta. api ade je kot yang tak kesah..

pada aku lah kan bukan duit yang perempuan pandang sangat. at least lelaki tu kena lah ade kerja tetap. ade kereta, rumah. insyallah perempuan macam aku ok je.. kereta, rumah pun takyah lah memahal, asal boleh bayar bulan-bulan dan selesa cukup lah. tanggungjawab tu yang kena ade! jangan asal boleh je.. tu paling aku pantang! pandai nak berbini beranak tapi tanggungjawab entah kemane....  

mama selalu pesan, carilah lelaki yang kenal tikar sembahyang! bukan lah nak yang alim ulamak, tapi at least sembahyang lima waktu tak tinggal. INSYALLAH. mama doakan lah yang bak-baik untuk kite ye :)



ok la, till fingers meet keyboard again!


No comments:

Post a Comment