Sunday, March 31, 2013

MERAJUK

hai. aku baru lepas tengok insta adik aku. HAHA. kelakar gile bile die buat textgram nak pujuk adik laki aku... tapi sebenarnye aku sedih baca textgram die. tsk.tsk.tsk. ok la tu dikya, atleast ade usaha nak pujuk abang kan..


nie dak abang dengan dak dikya
abang adik aku no 2 dikya adik aku no 3


aku ngan dak abang.



uda, aku dengan dak adik!
dak adik tu adik bongsu aku.

well, kiteorang adik beradik memang selalu sangat merajuk.. dah la jenis merajuk lama, bukan kejap-kejap.. aku sendiri pun pernah merajuk dengan dak dikya tu almost half year ok, atau lebih tepat lagi enam bulan. lame kan?? haha.

pastu aku jenis tak nak kalah. kalau aku gaduh dengan adik-adik aku, baju dorang aku tak nak lipat. shampoo dorang dalam bilik air aku picit kasi habis. diam-diam aku sepahkan almari dorang. jahat kot aku. tapi tu dulu.. sekarang aku kalau ngajuk pun paling tak aku tak lipat baju dorg je.. keh3. pastu sekarang kalau aku merajuk mesti cepat-cepat adik aku pujuk. nyehehe..

cume tu lah, kalau merajuk dengan mama jangan mimpi lah mama nak pujuk. mama akan buat derk je sampai kau sendiri yang cakap dengan die. mihmihmih. pernah sekali tu mama merajuk dengan aku, ke aku merajuk dengan mama camtu lah. tak nak cakap konon... pastu tibe-tibe tangan mama kene minyak panas nak tak nak die jerit gak nama aku. hehe.

kalau dengan papa kite merajuk, kejap je die pujuk balik. caranye die akan buat lawak bangang pastu buat macam takde ape-ape. kekadang aku geram gak. tapi nak buat macam mane.. apak den gak...

ok. bai.

till fingers meet keyboard again!



No comments:

Post a Comment